Alva-toiminta

Suomen muistiasiantuntijat ry käynnisti vuonna 1998 Alva-toiminnan. Alva-toiminta on muistisairaiden ihmisten hoitotyöstä kiinnostuneille alan ammattilaisille tarkoitettu vapaaehtoinen verkosto, joka toimii sekä alueellisesti että valtakunnallisesti. Jokainen verkoston jäsen eli Alva toimii yhdistyksemme edustajana ja järjestää toimintaa omalla alueellaan.
Alvatoimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Miten Alva-verkosto toimii?

  • Alva on paikallinen yhdyshenkilö, johon jokainen tietoa tarvitseva voi olla yhteydessä muistisairauksiin liittyvissä kysymyksissä.
  • Alva-verkosto on vaikuttamisen väylä, jonka kautta voimme olla yhteydessä alamme huippuosaajiin sekä kunnallisiin ja valtiollisiin päättäjiin.
  • Alvalta saat tietoa Suomen muistiasiantuntijat ry:n ajankohtaisista asioista ja erilaisista oppaista, joita on tarjolla työsi tueksi.
  • Alva-verkosto on ammattilaisten alueellinen verkosto, joka kokoontuu noin 2 kertaa vuodessa. Toimintamme on monimuotoista eivätkä kaikki Alvat järjestä kokoontumisia, vaan toiminta voi keskittyä esimerkiksi sähköiseen tiedon jakamiseen. Tarkista oman alueesi Alvalta, miten teillä toimitaan.

Miksi osallistua Alva-verkoston toimintaan?

  1. Olet mukana paikallisessa Alva-verkostossa, jonka kaikilla jäsenillä on kokemusta muistisairaiden ihmisten hoidosta. Vertaistuki on monessa arjen työtilanteessa verraton apuväline, jota ei hyödynnetä riittävästi. Verkostossa riittää jaettavaksi paljon kokemuksia, viisautta ja osaamista.
  2. Samanhenkinen seura innostaa ja kannustaa, ja ryhmässä jokainen voi ideoida, miten hyviä käytäntöjä voi edistää paikallisesti.
  3. Opit tuntemaan oman alueesi kollegat, jotka työskentelevät muistisairaiden ihmisten parissa.
  4. Saat tuoretta, ajantasaista tietoa muistisairauksiin liittyvistä ajankohtaisista asioista. Se kehittää ammattitaitoasi, auttaa parempiin tuloksiin ja kannustaa jokapäiväisessä toiminnassa.

Artikkeleita Alva-toiminnasta


Tekijät: Aino Kovalainen ja Lauri Kuivanen, 2012

Kiinnostuitko? Tervetuloa mukaan toimintaan.

Alva-asioissa voit olla yhteydessä toiminnan suunnittelijaan Tarja Kuntsiin (09) 454 28 452, 050 432 7277 tai
Ruotsiksi voit olla yhteydessä suunnittelija Annika Gustafsson-Björkqvistiin 050 441 5738 tai
ToimimmeAlva-toiminta
Suomen muistiasiantuntijat ry
– muistisairaiden ihmisten hyvinvoinnista huolehtiville
Fredriksberginkatu 2
00240 Helsinki
(09) 454 28 48
Toteutus:MetaVisual CMSVisuaalinen ilme:Rohkea RuusuMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2013 - 2018 Suomen muistiasiantuntijat ry