Tilaa julkaisuja

Tilaa nyt edullisesti ajankohtaisia ja kysyttyjä julkaisujamme. Kaikki julkaisut löytyvät alla olevien linkkien takaa. Uusimmat julkaisut ovat ensimmäisen linkin takana. Huomioithan, että hintoihin lisätään toimituskulut. Jos sinulla kysyttävää, soita (09) 454 28 48.

Muut julkaisut

Atsalea - juttuja muistamattomuudesta ja vanhenemisesta (2003)

20 € + toimituskulut
Maailman ensimmäinen dementiavitsikirja on julkaistu. Huumorin käyttäminen on sallittua ja suositeltavaakin dementoituneiden hoidossa. Dementoituneella ihmisellä säilyvät tunteet, myös kyky iloita ja huumorintaju. Vakavasti sairastumisen ei tarvitse viedä iloa elämästä. Dementoituneen rinnalla elämisessä kannattaisi keskittyä elämän valoisiin puoliin ja elämästä nauttimiseen. Parhaita tapoja torjua epätoivoa ja murtaa ennakkoluuloja on huumori. Monissa tilanteissa omaishoitajat, lääkärit ja hoitohenkilökunta voivat laukaista vaikeita tilanteita huumorin avulla. 82 sivua.
Toimittanut: Raimo Sulkava, Pertti Riihelä ja Olli-Pekka Ryynänen.
Julkaisijat: Alzheimer-säätiö ja Helsingin Alzheimer-yhdistys.
Lisää koriin

Atsalea kukkii jälleen (2006)

20 € + toimituskulut
Atsalea kukkii jälleen laskee leikkiä vakavista asioista. Se käsittelee muistamattomuutta, vanhenemista, kuolemaa ja geriatrista seksiä huumorin keinoin. Vitsit, kaskut, piirrokset ja tositarinat riemastuttavat ennen kaikkea rohkeudellaan ja epäsovinnaisuudellaan; niiden kirvoittama nauru on parantavaa naurua, joka nujertaa pelkoja ja ennakkoluuloja. Kirja on itsenäinen jatko-osa teokselle Atsalea. 109 sivua.
Toimittanut: Raimo Sulkava, Pertti Riihelä ja Olli-Pekka Ryynänen.
Julkaisijat: Alzheimer-säätiö ja Helsingin Alzheimer-yhdistys.
Lisää koriin

Kohtaamisia dementiahoidon arjessa. Havainnointitutkimus hoidon laadusta asiakkaan näkökulmasta.(2007)

25 € + toimituskulut
Tutkimus tarkastelee dementiaoireisten asiakkaiden hoidon laatua asiakkaan näkökulmasta. Asiakkaiden havainnointiin perustuvat tulokset valottavat erilaisten hoitoyksiköiden välisiä eroja sekä hoitoon kohdistuvia tiedollisia ja asenteellisia haasteita. Kirjaan kootut tutkimustulokset sekä esimerkit hyvistä ja vältettävistä käytännöistä tarjoavat hyödyllistä aineistoa niille työyksiköille, jotka tähtäävät entistä asiakaskeskeisempään hoitoon ja työkulttuuriin.
Pehmeäkantinen, 142 sivua. Painovuosi 2007.
Kirjoittajat: Päivi Topo, Saila Sormunen, Kristiina Saarikalle, Outi Räikkönen ja Ulla Eloniemi-Sulkava.
Julkaisija: Stakes
Lisää koriin

Muistamisen vimma (2012)

33 € + toimituskulut
Moniulotteinen esseetutkielma lähestyy muistamisen ja unohtamisen välistä vuorovaikutusta kuuden kaunokirjallisen teoksen kautta. Psykologiaa sekä sosiaali- ja aivotutkimusta yhdistäen Saarenheimo luotaa sellaisiakin muistin alueita, joihin tieteellisen muistitutkimuksen metodein ei ole vielä pystytty pureutumaan. Ikuisuuskysymykset muistin merkityksestä yhteiskunnalle ja ihmisenä olemiselle lomittuvat kommentteihin nykyelämästä ja erilaisista elämänasenteista. 198 sivua.
Kirjoittanut: Marja Saarenheimo.
Julkaisija: Vastapaino.
Lisää koriin
JulkaisutTilausjulkaisutMuut julkaisut
Suomen muistiasiantuntijat ry
– muistisairaiden ihmisten hyvinvoinnista huolehtiville
Itämerenkatu 5, 7. krs
00180 Helsinki
(09) 454 28 48
Toteutus:MetaVisual CMSVisuaalinen ilme:Rohkea RuusuMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2013 - 2020 Suomen muistiasiantuntijat ry