Tuotokset

Tähän on koottu projektin tuotokset. Tuotoksilla tarkoitetaan konkreettista toimintaa, mitä projektissa on tehty ja saatu aikaan.

Kulttuurisensitiivinen muistityö: Kokemuksia Suomesta

Opas on suunnattu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille kulttuurisensitiivisen muistityön tueksi. Teoksessa käsitellään sitä, miten etnistaustainen ikääntyvä on toisaalta samanlainen ja toisaalta erilainen asiakas, ja miten kulttuurinen tausta vaikuttaa mm. muistivastaanotolla ja testaustilanteessa. Lisäksi kirjanen esittelee kulttuurisensitiivisen työotteen, jota hyödyntämällä ammattilaisen on mahdollista huomioida asiakkaansa tausta ja tarpeet parhaalla mahdollisella tavalla. Voit tilata oppaan myös painettuna hintaan 6 € Julkaisut-välilehdeltä. Teos on saatavilla sähköisenä myös englanniksi.

Harjoituksia aivojen aktivointiin

Opasvihko on tarkoitettu etnistaustaisten iäkkäiden ryhmänohjaajille. Oppaaseen on koottu 22 koordinaatio- ja keskittymisharjoitusta, jotka tukevat aivoterveyttä edistämällä aivojen ja lihasten yhteistoimintaa. Opas on tuotettu suomeksi, viroksi, venäjäksi ja somaliksi. Voit tilata oppaan myös painettuna hintaan 2 € Julkaisut-välilehdeltä.

Harjoituksia aivojen aktivointiin 2

Aivoterveyttä edistämään!

Opas on suunnattu etnistaustaisten ikääntyvien ryhmänohjaajille ja aivoterveytensä edistämisestä kiinnostuneille. Teos kokoaa muistin toiminnan ja aivoterveyden edistämisen kannalta keskeiset teemat helppolukuiseksi kokonaisuudeksi. Opasta tukevat Harjoituksia aivojen aktivointiin 1 ja 2 -vihkoset, joita suositellaan käytettäväksi tämän oppaan rinnalla. Yhdessä kolme opasta muodostavat työkalun, jonka avulla ryhmänohjaajat voivat järjestää aivoterveyttä edistävää kurssitoimintaa. Opas on tuotettu suomeksi, viroksi, venäjäksi ja somaliksi.

Aivoterveyttä edistävä kurssi eri etnistaustaisille iäkkäille

Projekti on järjestänyt kymmenen ryhmätilannetta kullekin etnistaustaisten ikääntyvien ryhmälle. Niissä jaettiin tietoa aivoterveydestä. Tähän alle on kerätty tilaisuuksissa keskustelun pohjana ollut materiaali infolehtisten muodossa.
Klikkaamalla otsikkopalkkia, saat näkyviin kaikki kieliversiot (kielet: suomi, somali, venäjä ja viro).

1: Tietoa muistista

2: Aivoterveys

3: Muistihäiriöt, muistisairaudet ja dementia

4: Aivojen iloksi

5: Aistit

6: Liikunta

7: Ulkoilu

8: Ravitsemus

9: Uni ja unihäiriöt

Muistisairauksien ymmärtämisen tueksi

Home Instead Seniorihoiva on yhteistyössä Suomen muistiasiantuntijat ry:n kanssa koostanut oppaan muistisairaan ihmisen kohtaamisesta, josta saat toivottavasti tukea ja käytännön vinkkejä arjen haasteisiin.
Klikkaamalla otsikkopalkkia, saat näkyviin kaikki kieliversiot (kielet: suomi, somali, venäjä ja viro).

1: Muistisairauden varoitusmerkit

2: Muutokset muistisairaan käyttäytymisessä

3: Kohtaa muistisairas ihminen oikein

ETNIMU-projektin seminaari 24.11.2016: Unohtamista kaikilla kielillä - etnistaustaiset ikääntyneet ihmiset ja aivoterveyden edistäminen

Projekti järjesti marraskuussa 2016 seminaaripäivän, jossa käsiteltiin monikulttuurisuuden kohtaamista muistityössä sekä projektin tähän mennessä saavutettuja tuloksia. Seminaaripäivästä on tuotettu kaksi tiivistelmää: toinen kirjallisena ja toinen videomuotoisena.

Vieraskielisenä omaishoitajana Suomessa

Suomen muistiasiantuntijat ry on teettänyt kaksi videota venäjänkielisen omaishoitajan kokemuksista Suomessa. Videoilla äitinsä omaishoitajana toimiva henkilö kertoo, millaisia haasteita tilanteeseen liittyy.

ETNIMU-projektin leiripäivät toukokuussa 2016

ETNIMU-projektin leiri vironkielisille iäkkäille kesäkuussa 2015

Esittely mediassa

KehitämmeETNIMU-projekti 2015-2017Tuotokset (ETNIMU)
Suomen muistiasiantuntijat ry
– muistisairaiden ihmisten hyvinvoinnista huolehtiville
Pasilanraitio 9, 5. krs
00240 Helsinki
(09) 454 28 48
Toteutus:MetaVisual CMSVisuaalinen ilme:Rohkea RuusuMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2013 - 2019 Suomen muistiasiantuntijat ry