Ajankohtaista

Järjestämme luentoja sekä opastuksia. Seuraava tilaisuus Kulttuurisensitiivinen työote ja muistihäiriöistä kärsivän etnistaustaiseen vähemmistöryhmään kuuluvan iäkkään kohtaaminen -luento on Järvenpäässä 23.4. klo 13-15. Ilmoittaudu mukaan!
ETNIMU -toiminnassa käynnistyi tammikuussa Muistitulkki-koulutusohjelman pilottiryhmä.
Koulutusohjelmaan rekrytoitiin 17 suomen kielen taitoista oman kieli- ja kulttuuriryhmänsä aktiivista jäsentä.
Muistitulkin tehtävään kohdistuu paljon haasteita. Näitä ovat esimerkiksi asiakkaan monenlaiset sosiaaliset sekä kulttuuriset lähtökohdat, asiakkaan erilaiset osaamiset muistitestin tekemisessä, muistitulkin yhteistyö eri tahojen, kuten muistihäiriöisen iäkkään, muistitestin tekijän (esim. muistihoitaja, neurologi, geriatri ym.) sekä asiakkaan läheisten kanssa.
Koulutus järjestetään Helsingissä ja se sisältää keväällä noin kuukauden välein pidettäviä lähiopetuspäiviä (5 kpl.) sekä syksyllä käytännön harjoittelua muistihoitajan kanssa. Koulutus on osallistujille maksuton. Koulutuksesta saa todistuksen.
Muistitulkkikoulutukseen sopiva henkilö on suomen kielen taitoinen etniseen vähemmistöryhmään kuuluva oman kieli- ja kulttuuriryhmänsä aktiivinen jäsen. Hän on ehkä havainnut muistihäiriöstä kärsivän henkilön omassa lähipiirissään, hän on kenties vapaaehtoistyöntekijä, Sote-alan opiskelija tai muu sellainen henkilö, joka edustaa omaa kieliryhmäänsä tai kulttuuriaan.
Muistitulkki-koulutus antaa valmiudet toimia tulkkina tukien muistitestin tekijää testitilanteessa perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon sekä yksityisen sektorin palveluksessa.
Haku koulutukseen on jatkuva. Seuraa myös ETNIMU-toiminnan Facebook -sivuja. Seuraava koulutusryhmä käynnistyy vuoden 2020 alussa.
Koulutukseen voi hakea täyttämällä hakulomakkeen, joka löytyy alla olevan linkin kautta.
Koulutuksen tarkempi aikataulu ilmoitetaan koulutusryhmään valituille.
ETNIMU-toiminnan esite
KehitämmeETNIMU-toimintaAjankohtaista
Suomen muistiasiantuntijat ry
– muistisairaiden ihmisten hyvinvoinnista huolehtiville
Pasilanraitio 9, 5. krs
00240 Helsinki
(09) 454 28 48
Toteutus:MetaVisual CMSVisuaalinen ilme:Rohkea RuusuMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2013 - 2019 Suomen muistiasiantuntijat ry