Ajankohtaista

ETNIMU -toiminnassa käynnistyy Muistitulkki-koulutusohjelman pilottiryhmä.
Koulutusohjelmaan rekrytoidaan mukaan 15-20 suomen kielen taitoista oman kieli- ja kulttuuriryhmänsä aktiivista jäsentä.
Muistitulkin ammattitaitoon kohdistuu jatkuvasti uusia haasteita. Näitä ovat esimerkiksi asiakkaan monenlaiset sosiaaliset sekä kulttuuriset lähtökohdat, asiakkaan erilaiset osaamiset muistitestin tekemisessä, muistitulkin yhteistyö eri tahojen, kuten muistihäiriöisen iäkkään, muistitestin tekijän (esim. muistihoitaja, neurologi, geriatri ym.) sekä asiakkaan läheisten kanssa.
Koulutus järjestetään Helsingissä ja se starttaa alkuvuodesta 2019. Koulutus on osallistujille ilmainen ja se toteutetaan kokopäiväkoulutuksena 1x/kk viitenä lähiopetuspäivänä. Lisäksi koulutukseen kuuluu käytännön harjoittelu muistihoitajan kanssa. Koulutuksesta saa todistuksen.
Muistitulkkikoulutukseen sopiva henkilö on suomen kielen taitoinen oman kieli- ja kulttuuriryhmänsä aktiivinen jäsen. Hän on ehkä havainnut muistihäiriöstä kärsivän henkilön omassa lähipiirissään, hän on kenties vapaaehtoistyöntekijä, Sote-alan opiskelija tai muu sellainen henkilö, joka edustaa omaa kieliryhmäänsä tai kulttuuriaan.
Koulutukseen voi hakea täyttämällä hakulomakkeen, joka löytyy alla olevan linkin kautta.
Hakuaika päättyy tammikuussa 2019. Koulutuksen tarkempi aikataulu selviää myöhemmin ja se ilmoitetaan pilottiryhmään valituille.
Muistitulkki-koulutus antaa valmiudet toimia tulkkina tukien muistitestin tekijää testitilanteessa perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon sekä yksityisen sektorin palveluksessa.
TUOTOKSET ja MATERIAALIT
ETNIMU-toiminnan esite
KehitämmeETNIMU-toimintaAjankohtaista
Suomen muistiasiantuntijat ry
– muistisairaiden ihmisten hyvinvoinnista huolehtiville
Pasilanraitio 9, 5. krs
00240 Helsinki
(09) 454 28 48
Toteutus:MetaVisual CMSVisuaalinen ilme:Rohkea RuusuMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2013 - 2019 Suomen muistiasiantuntijat ry